
Rundertartaar met peen, broccoli en ui
Servings 4
Ingrediënten
- 2 tbsp milde olijfolie
- 150 g gesneden uien
- 800 g krieltjes
- 500 g broccoli
- 600 g geschilde bospenen
- 4 rundertartaartjes
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 15 min. op laag vuur. Kook ondertussen de krieltjes in 12 min. gaar.
- Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en de wortel in stukjes van 5 cm. Kook de wortel 6 min. in een laagje gezouten water. Voeg vervolgens de broccoli toe en kook nog 4 min.
- Verhit de grillpan en gril de tartaartjes 4 min. Keer halverwege. Serveer met de gebakken ui, krieltjes, broccoli en wortel.
- dieettip Liever vega? Neem in plaats van de rundertartaartjes dan Griekse groenteburgers (schaal 2 stuks) en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
